25 juli 2013

I söndags lämnade vi staden Te Anau för äventyrsstaden Queenstown. Vi har snart tillbringat en vecka här och det har minst sagt varit häftigt.

I måndags satte vi på oss skidorna för första gången här nere och tog oss upp till Cornet Peak för lite åkning där. Jag kände mig som Bambi på hal is. Två plankor under fötterna som ville åt alla håll och kanter. Krävdes några åk innan man var inne i det igen. 

I tisdags gjorde vi en utflykt till staden Paradis och tog en lång promenad där i en underbar natur och i miljöer där Sagan om ringen är inspelat. 

I onsdags var det bungyjump som stod på schemat. Världens först bungy var från Kawarau bridge och den har vi nu bemästrat. Vilken sjuk känsla, så otroligt häftigt! 

I torsdags var det dags att få på pjäxorna igen. Denna gång var det Cardrona som skulle utforskas. En vindpinad dag men vad gjorde väl det. Solen sken och Cardronas skidsystem var väl värt pengarna. Vi fick mycket rolig åkning! 

Idag, fredag, var tanken att vi skulle kört heliski men vädret och blåsten satte stopp för det så nu blir det en lugn dag och så håller vi tummarna för att vi kommer iväg imorgon istället. Det är det sist vi ska göra här i Queenstown innan vi styr vidare norr ut och mot Wanaka! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar